Часто можно побачити в звітах Повітряних сил: Ігнат пояснив, що означає термін "локаційно втрачений"

Окрім ударних безпілотників Shahed, військові армії країни-агресора РФ почали активно запускати по Україні дрони невстановленого типу. Про це розповів т.в.о. начальника управління комунікацій командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат 5 жовтня, передають Патріоти України.

Так Ігнат прокоментував звіт ПС ЗСУ щодо збиття трьох із 10 БПЛА, якими Росія атакувала Україну в ніч на 5 жовтня. Решта дронів, відповідно до звіту, була "локаційно втрачена". За його словами, безпілотники невстановленого типу часто потрапляють під вплив українських засобів радіоелектронної боротьби й падають на землю. Ідентифікувати їхній тип спеціалісти можуть лише після того, як виявлять їх на землі.

Однак із високою ймовірністю локаційно втраченими цієї ночі безпілотниками могли були дрони інших типів. "Локаційно втрачені – термін, який уже тривалий час застосовують Повітряні сили в ранкових повідомленнях, означає, що ціль, яку супроводжували радіотехнічні війська ПС – ударні чи розвідувальні БПЛА ворога, – зникає з радарів, а це, у свою чергу, означає, що вони або вичерпали запас пального, або упали під впливом засобів РЕБ сил оборони", – пояснив Ігнат.

Полювання на ухилянтів поновлюється з новою силою? Чоловіки, які не оновили дані в ТЦК, не зможуть отримати бронювання

субота, 5 жовтень 2024, 18:57

Кабінет Міністрів вніс зміни до порядку бронювання військовозобов’язаних: тепер його можна отримати, якщо громадяни уточнили свої військово-облікові дані, передають Патріоти України. . Так, уряд уточнив підстави для отримання бронювання. Тепер це можл...

10 років зі зброєю в руках воював проти України: У РФ затримали дуже популярного Z-блогера, який накинувся на Путіна (відео)

субота, 5 жовтень 2024, 18:29

У Росії затримали Z-блогера із понад 300 тис. передплатниками Єгора Гузенко ("Тринадцятий") . Про це він повідомив у своєму Telegram-каналі у суботу, 5 жовтня, передають Патріоти України. За словами визначного рашиста, він приїхав додому, але потрапив ...