"Частина проти війни, іншим "шкода пацанів, яких вбивають ЗСУ": Юрій Шевчук розповів про друзів-військових у Росії

Лідер та незмінний учасник російського рок-гурту ДДТ Юрій Шевчук розповів про друзів, які служать у ЗС Росії. За його словами, деякі виступають проти війни в Україні, а деякі просто виявляють жалість до своїх товаришів, які гинуть через повномасштабне вторгнення до нашої країни, і вважають, що мають їх підтримати. Про це він розповів в інтерв'ю "Голосу Америки", передають Патріоти України.

Шевчук зізнався, що має багато друзів серед військових. "Так, кожної секунди там гинуть люди. Ще один пласт ми не обговорили – військових, яких у мене дуже багато в друзях. Жоден з них якимось звіром не був у жодному конфлікті, мені всі говорили: "Служив батьківщині, більше нікому". З багатьма я посварився, але деякими досі підтримую стосунки, тому що вони так само, як і я, проти того, що коїться. Їхні слова для мене дуже дорогі, тому що вони військові, і вони кажуть: "Ми проти цієї війни", – зазначив музикант.

Він не став називати імена, але підкреслив, що їх чимало, як і тих, хто не усвідомлює глибини того, що відбувається. "Але чимало і тих моїх друзів-військових, які кажуть: "Так, ми за мир, але пацанів шкода, треба нам їх підтримувати. Юра, і тобі треба підтримувати пацанів, які зараз гинуть". А коли ти своєму другові кажеш, що пацанів-то зараз вбиває не ЗСУ, а їх вбиває наш кремлівський уряд, який їх туди відправив, він цього не чує просто. Він не чує , хоч бийся головою об стінку, і все тут. Таких теж чимало", – додав Шевчук.

Музикант відверто сказав, що з деякими товаришами просто не порушує цієї теми. Хоча з часткою друзів він повністю розірвав стосунки. Також Шевчук заявив, що за його інформацією, в Росії зі 100 популярних рок-гуртів грати під "Z" погодилися близько шести. "Про що це говорить? А ті люди, які грають не рок-музику, а просто грають на електрогітарах, ми їх рахувати не будемо, вони просто грають на електрогітарах, це не рок-музика", – заявив лідер ДДТ.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...