"Частина районів переходить із рук у руки": Жданов дав прогноз, чи можуть окупанти оточити ЗСУ на Луганщині

Російські війська основний фокус уваги нині зосереджують на взятті Сєвєродонецька – адмінцентру підконтрольної Україні частини Луганської області. Більш ніж 90% її площі вже захоплені ворогом, під час боїв частина районів просто переходить із рук в руки. Водночас ймовірність оточення окупантами Сил оборони в регіоні на сьогодні не така загрозлива. На це вказав військовий експерт Олег Жданов у коментарі "РБК-Україна", передають Патріоти України.

За його словами, у Сєвєродонецьку йдуть вуличні бої і частина районів, по суті, переходить від загарбників до українських воїнів і навпаки.

Експерт наголошує, що агресор дуже хоче оточити українські сили на Луганщині. Противник уже кілька разів намагався проводити наступ, щоб закрити "котел".

"Ймовірність оточення наших військ в Луганській області є, але вона зараз не настільки велика і загрозлива", – вважає Жданов.

Наголошується, що росіяни збиралися "окільцювати" ЗСУ, висуваючись один одному назустріч двома угрупованнями по лінії Сіверськ – Попасна. Так, одна частина ворожих військ повинна була наступати з району лиману на південний схід, через Сіверськ у Донецькій області. Інша ж – йти від тимчасово захопленої Попасної в Луганській області на північний захід, до траси Бахмут – Лисичанськ.

На користь цієї версії, наголошують у ЗМІ, свідчить і те, що РФ вирішила посилити свій контингент в районі Попасної, перекинувши туди, серед іншого, одну батальйонну тактичну групу з Куп'янська.

"На сьогодні ми бачимо досить активні дії з південного напрямку, де противник намагається вийти на трасу. У той же час поки немає активних дій з півночі в районі Сіверська. Але ворог концентрує там сили", – пояснив інший військовий аналітик, полковник Сергій Грабський. Він припустив: у разі, якщо окупантам вдасться захопити Сєвєродонецьк, вони спробують провести оточення тих наших захисників, які будуть утримувати рубежі в Лисичанську

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...

"Хороші продавці гною носять його зразки в роті": Кірбі висміяв росіян, які пов'язують Україну з терактом під Москвою

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:56

Російські чиновники, які шукають «український слід» у теракті під Москвою, здаються доволі хорошими продавцями гною. Про це заявив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передають Патріоти України з посиланням на The Hill. Кірбі вкотре під...