Частина самохідних гаубиць PzH 2000 в Україні вийшли з ладу. У Шольця виправдовуються тим, що ЗСУ забагато стріляють, - Der Spiegel

Сторони вживають оперативних заходів для подолання проблем

САУ Panzerhaubitze 2000

Україна звернула увагу німецького Бундесверу на те, що робота гаубиць, які їй передала Німеччина, почала давати збої. Берлін зараз вирішує цю проблему.

Німецькі гаубиці PzH 2000, передані Україні, почали виходити з ладу через місяць експлуатації. Про це заявило німецьке видання Der Spiegel у п'ятницю, 29 липня.
У повідомленні сказано, що офіційний Київ проінформував німецьке Міноборони про те, що частина Panzerhaubitze 2000, поставлена наприкінці червня, після інтенсивного обстрілу російських позицій видавали повідомлення про поломки.
Бундесвер вважає, що проблеми пов'язані з високою інтенсивністю вогню українських військ, внаслідок чого механізм заряджання гаубиці зазнає величезного навантаження.
"Війська вважають 100 пострілів на день завданням високої інтенсивності, але українці, очевидно, випустили набагато більше снарядів.
Крім того, кажуть, що солдати на фронті спочатку намагалися стріляти спеціальними боєприпасами на надто велику відстань", - припускає ЗМІ.
Бундесвер погодився надіслати в Україну набори запчастин для швидкого вирішення проблеми. Німецький уряд веде переговори з представниками військової промисловості щодо створення ремонтного центру в Польщі для обслуговування переданих Україні гаубиць.
За інформацією видання, проблеми виникли також із поповненням боєзапасу зенітного танка Гепард. Перші п'ять таких машин нещодавно доставили до України.
У ході тестових стрільб у Німеччині з'ясувалося, що система ведення вогню Гепарда не розпізнає боєприпаси норвезького виробника, тож снаряди тепер доводиться вдосконалювати. У серпні модифікований боєприпас має пройти повторні випробування.

Так і не запрацював? Чи буде продовжено американський ленд-ліз для України: У МЗС дали відповідь

субота, 27 квітень 2024, 10:30

Майже два роки тому президент США Джо Байден підписав акт про ленд-ліз для України, який передбачав передачу американської зброї через механізми оренди або позики, передають Патріоти України. Однак його так і не було застосовано, термін дії документа ...

Небо стане захищенішим: Остін сказав, скільки літаків F-16 отримає Україна у 2024 році

субота, 27 квітень 2024, 9:44

Протягом 2024 року Україна отримає більше ескадрильї американських винищувачів F-16. Вони прибуватимуть разом із пілотами та обслуговуючим персоналом, передають Патріоти України. . Про це заявив голова Пентагону Ллойд Остін на засіданні 21-го засіданн...