Частина українців може отримати по 11 тис. грн від Польщі: Що треба знати та які умови

Українці, які втекли до Польщі після початку повномасштабного вторгнення в Україну, мають право на виплати у розмірі 1500 злотих (11,4 тис. грн) на дорослу та 750 злотих (5,7 тис. грн) на дитину. Гроші можуть отримати ті, хто має карту поляка, громадянство (а раніше мали карту поляка) або їхні близькі родичі, передають Патріоти України.

Як повідомляє портал inPoland, проект під назвою "Допомога полякам з України" проводять фонд "Wolność i Demokracja", організації "Pomoc Polakom na Wschodzie" та товариства "Wspólnota Polska". Вони зачеплять лише тих українців, які мають польських родичів, відповідно отримали право на карту поляка.

Щоб подати заявку на допомогу, необхідно звернутися за телефоном гарячої лінії +48 506 782 789, +48 519 023 817, +48 518 254 853 або написати на електронну адресу ukrainapomoc@wid.org.pl.

У Польщі з початку повномасштабного вторгнення в Україну роботу знайшли понад 200 тис. біженців. Це приблизно п'ята частина всіх біженців, які знаходяться в Польщі.

Зазначимо, у Польщі українським біженцям з 1 липня перестануть виплачувати щоденну допомогу у розмірі 40 злотих на день (275 грн) на харчування. Ці гроші залишать для тих поляків, які беруть у своїх будинках українців. Крім того, зміняться правила при працевлаштуванні.

За даними експертів агентства Gremi Personal, незважаючи на те, що чоловіки більш бажані на ринку праці, кількість пропозицій для українських жінок також вища, ніж у березні та квітні.

Ворог зробив ставку: Аналітики пояснили, навіщо РФ розробляє безпілотники, які працюють на широкому діапазоні частот

вівторок, 16 квітень 2024, 14:54

Російська оборонно-промислова база швидко розробляє безпілотники, які працюють на широкому діапазоні частот, щоб українським системам РЕБ було складніше їх збивати. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріот...

"Ми бачимо": Коваленко оцінив, як вплине іранський удар по Ізраїлю на подальшу допомогу Україні від Заходу

вівторок, 16 квітень 2024, 14:43

Після того, як Іран зі своєї території обстріляв Ізраїль дронами-камікадзе та ракетами, є ймовірність, що Україна отримає подальшу допомогу від США у формі кредиту. Або питання й надалі відкладатимуть - якщо американські конгресмени винесуть підтримку ...