Частині німецького бізнесу абсолютно байдуже, що відбувається з Україною, вони думають тільки про свої гроші, - Дуда

Польський президент Анджей Дуда критично висловився на адресу німецького бізнесу, який попри війну в Україні працює з Росією. Дуда заявив, що частині німецького бізнесу байдуже, що відбувається в Україні та Польщі, передають Патріоти України.

Дуда припустив, що німецька економіка не вірить у загрозу з боку Росії

Президент Польщі зауважив, що деякий німецький бізнес попри російську агресію хоче вести торгівлю з Росією та купувати дешевий газ і нафту. "Вибачте, можливо, деякі люди в Німеччині образяться: частині німецького бізнесу байдуже, що відбувається з Україною, що відбувається з Польщею. Кажуть: ми хочемо робити бізнес, заробляти гроші. Ви можете вести бізнес з Росією, ми хочемо продавати свою продукцію. Ми хочемо купувати дешевий газ і імпортувати нафту", – сказав Дуда.

Він наголосив на загрозах, які створює Росія і припустив, що німецька економіка, ймовірно, не вірить, що російська армія може знову "відсвяткувати велику перемогу в Берліні", окупувавши частину Німеччини. "Ми в Польщі знаємо, що це можливо. І тому для нас немає бізнесу як раніше. І тому ми закликаємо світ і Європу, щоб з Росією більше не було звичайного бізнесу", – заявив польський лідер.

Дуда зазначив, що в Польщі добре розуміють ситуацію щодо загроз з боку Росії, тому про ведення бізнесу з країною-агресоркою не може бути й мови. "Про ведення бізнесу з Росією ніхто не говорить ні слова, оскільки нам знову може загрожувати, що російська армія знову буде тут. Тобто смерть, розстріл, відправлення в Сибір. Ми добре знаємо, що означає потенційне вторгнення Росії. Тому ми не можемо дозволити цьому зайти так далеко", – сказав президент Польщі.

Він додав, що Польщі потрібно створити таку військову силу, щоб мати можливість захищатися в разі нападу.

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...