Чекає доля Авдіївки та Бахмута: Бутусов заявив, що Торецьк не був підготовлений до оборони

Місто Торецьк на Донеччині не підготовлене до оборони й туди вчасно не вивели жодну з бригад. Про це Radio NV сказав головний редактор "Цензор НЕТ" Юрій Бутусов, передають Патріоти України.

За його словами, ситуація навколо міста і в самому місті надзвичайно складна. "Ворог продовжує просуватися, оскільки оборона навколо міста рухнула буквально за кілька днів. Саме місто до оборони не підготовлене, в ньому немає обладнаних, організованих позицій. Туди не вивели вчасно жодну бригаду. Кинули туди в зустрічний бій 32-ту механізовану бригаду. Люди роблять все можливе, відповідно до того рівня підготовки, злагодження, який вони там встигли набути", — сказав Бутусов.

На його думку, "дива не трапиться", і ворога складно зупинити, кидаючи непідготовлені війська у зустрічні бої на широкому фронті на противника, що наступає.

"Ворога зупиняє організована лінія оборони, яку просто там не встигають підготувати. І якщо не підготувати лінію оборони у самому Торецьку (в тій частині, яка в нас ще контролюється), якщо не почати готувати лінію оборони за Торецьком і вчасно звернути там резерви, то що в нас буде? Те, що у нас трапилось в інших містах Донбасу, які так само в зустрічних боях без підготовки та організацій були втрачені, — Авдіївка, Красногорівка, Бахмут, Сєвєродонецьк — список, на жаль, вже великий", — додав Бутусов.

Зазначимо, у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ 31 липня розповіли, що на Торецькому напрямку окупанти збільшили кількість атак до 16 — наступали біля Залізного, Нью-Йорка, Торецька та Північного. "Тринадцять боїв завершено, ще три — тривають. Крім того, загарбники завдали три авіаудари по Щербинівці та Торецьку", — йдеться в повідомленні.

"Швеція точно не проти того": Експерт пояснив важливість літаків Saab 340 для України

середа, 7 серпень 2024, 10:56

Літаки дальнього радіолокаційного виявлення SAAB 340, які Україна найближчим часом отримає від Швеції, можуть виконувати три функції, пояснив в ефірі "24 каналу" ветеран АТО, військовий експерт Євген Дикий, передають Патріоти України. "Перша – суто обо...

Українські спецпризначенці вночі розгромили ворога на Тендрівській косі, на захід від Залізного Порту - ГУР (відео)

середа, 7 серпень 2024, 10:50

Головне управління розвідки МОУ повідомило, що спецпризначенці підрозділу активних дій "Артан" та Морського центру ГУР 6 серпня провели операцію у північній частині Чорного моря, під час якої знищили окупантів, їх техніку і фортифікації, зазначають Пат...