"Чекає доля Муссоліні чи Хрущова": Путіна скине оточення у разі успішного контрнаступу ЗСУ, - Ейдман

Російського диктатора Володимира Путіна усунуть з посади представники його ж оточення, коли побачать, що він уже остаточно програє війну, передають Патріоти України.

Підштовхнути путінський режим до краху можуть Збройні сили України, якщо вони взимку підуть в успішний контрнаступ на фронті. Про це розповів російський соціолог, публіцист, автор книг Ігор Ейдман в інтерв'ю Главреду.

"Усе буде залежати від обсягу контрнаступу. Якщо Україна проводитиме його так, що російські війська будуть змушені тікати, принаймні, до лінії розмежування до 24 лютого, то це призвело б до падіння (путінського – ред.) режиму", – зазначає Ейдман.

За словами російського соціолога, навіть близьке оточення Путіна незадоволене тим, що зараз відбувається. Великі чиновники хотіли б жити так, як вони жили до 24 лютого 2022 року.

"Жили вони, м'яко кажучи, непогано, а тепер вони в повному стресі і не знають, що буде далі. А якщо вони побачать, що Путін остаточно облажався і програє цю війну, то вони його усунуть", – каже соціолог.

Він зазначає, що російського диктатора може чекати доля Муссоліні або Хрущова, яких скинули їхні близькі соратники.

"Таких прикладів в історії було багато. Наприклад, коли італійці почали програвати війну, а американці висадилися на Сицилії, Муссоліні скинула власна фашистська рада – найближчі соратники, включаючи власного зятя. Або як Хрущова зняли його найближчі соратники. Так що все це можливо, і, ймовірно, що все закінчиться саме цим", – розповів Ейдман.

Соціолог висловив думку, що путінський режим не проіснує в РФ більше року з цього моменту і не дотягне до наступного Нового року.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...