Чекаємо на арешти в оточенні Кличка, або Прощавай, мосте, на Троєщину? Прокурори Зеленського висунули КМДА та підрядникам звинувачення у крадівництві 150 млн

Київська міська прокуратура підозрює у розкраданні 150 млн грн на будівництві Подільського моста керівництво комунального підприємства та його підрядників. Про це повідомила пресслужба відомства у Facebook 9 жовтня.

За версією прокуратури, у квітні 2017 року комунальне підприємство "Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд Києва" уклала з генпідрядником договір на виконання робіт із будівництва Подільського моста. "У листопаді 2019 року генпідрядник залучив підрядні організації для нібито надання послуг із використання найманого нестандартного обладнання з операторами (машиністами та допоміжним персоналом), включаючи переміщення важких вантажів й інші додаткові послуги. Упродовж 2020 року на підставі підписаних актів здачі-приймання виконаних робіт із бюджету були перераховані кошти на загальну суму приблизно 148 млн грн", – повідомила прокуратура.

Як стверджують у відомстві, згідно з висновком комплексної судової будівельно-технічної експертизи, виконання робіт на вказану суму документально й фактично не підтверджують. Із серпня до листопада минулого року між замовником будівництва, генпідрядником і підрядниками склали та підписали акти приймання виконаних робіт із улаштування антикорозійного захисту металевих елементів опорних конструкцій прогонової споруди моста. Експерти зробили висновок щодо невідповідності обсягів і вартості виконаних робіт відомостям, зазначеним у документах. Сума перевищення вартості становить приблизно 1,8 млн грн.

Першого заступника керівника "Дирекції з будівництва шляхово-транспортних споруд Києва" та керівника генпідрядної організації повідомили про нові підозри за ч. 2 ст. 367 і ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України. Також прокуратура вручила повідомлення про підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України двом керівникам підрядних організацій, які фактично залучили для виконання робіт за завищеними цінами й переведення в готівку коштів.

Загальна сума завданих столичному бюджету збитків за цими епізодами становить приблизно 150 млн грн, зазначила прокуратура. Цього самого керівника підприємства й генпідрядника 16 серпня цього року повідомили про підозру за ч. 2 ст. 367 і ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України через завищення вартості робіт із фарбування прогонових плит Подільського моста на суму понад 4,5 млн грн.

Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....