Чекаємо на істерику друзів Путіна з Будапешту та Братислави: Кінець "Дружби". Україна припиняє транзит нафти з Росії в ЄС

Нафтопровід Дружба припинить транзит нафти з Росії

Маніпуляція з підміною одного російського постачальника на іншого допоможе зкорумпованим Москвою режимам в Будапешті та Братиславі отримувати свою криваву багатомільярдну ренту ненадовго, зазначають Патріоти України. Україна з 1 січня 2025 року збирається припинити транзит російської нафти трубопроводом "Дружба". Про це сказав радник голови Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв’ю для Новини.Live, оприлюдненому напередодні.

"Крім газу з 1 січня 2025 року припиняє роботу і нафтопровід "Дружба". Тому що деякі країни отримували російську нафту через цей нафтопровід. Це Словаччина, Чехія та улюблена нами Угорщина. Але була резолюція Євросоюзу, що вони мають знайти можливості диверсифікації нафти й припинити транзит через Україну російської нафти. Так само це стосується і газу", – сказав Подоляк.

Він нагадав, що раніше ринок Європи був гарантований для отримання прибутку Росією, однак зараз диктатор Володимир Путін втрачає там свій вплив і репутацію.

За його словами, Москві доводиться продавати нафту і газ з великими знижками на ринках Азії. Але надалі ситуація для Росії ставатиме лише гіршою.

Нагадаємо, у липні Угорщина та Словаччина заявили про припинення постачання нафти від російської компанії Лукойл через Україну у зв'язку із внесенням Києвом компанії до списку санкцій. Угорщина та Словаччина звернулися до Єврокомісії з проханням розпочати консультації щодо торговельної угоди з Україною.

Помста за Харків? У Бєлгороді та області потужні вибуху. Губернатор заявляє про жертви серед цивільних

п’ятниця, 30 серпень 2024, 23:54

Як відомо, вдень і 30 серпня росіяни скинули КАБи на Харків, багато жертв. Незабаром після цього вибухи прогриміли в російському Бєлгороді ввечері 30 серпня. Місцева влада заявила про роботу протиповітряної оборони та пряме влучання снаряда. Про це пов...

Заворушились: Російських найманців перекидають із Буркіна-Фасо до Курської області, - Le Monde

п’ятниця, 30 серпень 2024, 23:40

Найманці з російської бригади під назвою "Ведмеді" залишають Буркіна-Фасо. Їх повертають, щоб відобразити наступ ЗСУ у Курській області, передають Патріоти України. Як повідомляє видання Le Monde, йдеться про групу чисельністю близько ста осіб. Вони пр...