Чекаємо на реакцію із Кремля: Прем'єр-міністр Польщі назвав Путіна "спадкоємцем УПА"

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький назвав російського лідера Владіміра Путіна спадкоємцем українських націоналістичних організацій. Про це йдеться й повідомленні на його Facebook-сторінці, передають Патріоти України.

"Україна бачить, куди веде націоналізм та імперіалізм, і що спадкоємець українських націоналістичних організацій та УПА - Путін, який намагається принести руський мир", - йдеться у повідомленні.

Слова Моравецького, ймовірно, є цитатою з його вчорашнього виступу на церемонії вшанування пам’яті жертв Волинської трагедії - день, який вже кілька років формально є "Національним днем пам’яті жертв геноциду, вчиненого українськими націоналістами проти громадян II Речі Посполитої".

Нагадаємо, у своєму виступі президент Польщі Анджей Дуда запропонував "зробити ставку на правду для зміцнення відносин між поляками та українцями. "Я глибоко вірю, що Польща та Україна будуть у союзі, вони будуть міцніти, коли обидва наші народи будуть у дружбі та союзі, пам’ятаючи історію, молячись, віддаючи данину пам’яті вбитим, але також розуміючи, що в історії були важкі часи і були драматичні та трагічні помилки, які ніколи не можна повторити", – сказав він.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...