Чекаємо сигналу від Зеленського: У РФ раптово захотіли кращих відносин з Україною

Росія несподівано захотіла покращити відносини з Україною

Йшов п'ятий рік відкритої агресії Росії проти України, анексії Криму та окупації Донбасу. Кремль досі тримає у полоні майже сотню українців та поливає нашу країну брудними заявами на весь світ. І ось, несподівано та з цинізмом у Росії кажуть, що готові працювати над відновленням і нормалізацією відносин з Україною і пропонують "почати з чистого аркуша", повідомляють Патріоти України.

Спікер Ради Федерації Валентина Матвієнко в інтерв'ю ТАСС сказала, що Москва чекає сигнали на зміну відносин між країнами від Верховної Ради і президента України Володимира Зеленського.

Ми готові працювати над відновленням і нормалізацією російсько-українських відносин. Але без диктату, без якихось придуманих умов з їх боку. Давайте почнемо з чистого аркуша. Розберемо, до чого ми прийшли, як це виправити. І будемо разом рухатися далі, – заявила Матвієнко.

За її словами, зацікавленість повинна бути з обох сторін, а Москва нібито вже відкрита до діалогу. Чиновниця переконана, що українське суспільство також нібито чекає на покращення відносин з Росією.

Як насправді українці ставляться до Росії:

- 9,2% українців заявили, що дуже позитивно ставляться до Росії,
- 31,4% – швидше позитивно,
- 31,4% – швидше негативно,
- 28% – дуже негативно.

Тому, зараз Кремль чекає сигнал від новообраного президента Володимира Зеленського. "Ми б дуже хотіли, щоб такі ж сигнали сьогодні надійшли і з боку нового президента, який отримав, до речі, потужну підтримку населення", – уточнила Матвієнко. Також вона додала, що якщо Верховна Рада України проявить "інтерес до відновлення діалогу з Росією, то цей крок в РФ будуть тільки вітати".

Джерело: 24 канал

Відпрацювали точно: Нацгвардія знищила російську станцію РЕБ на Запорізькому напрямку

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:27

Бійці Національної гвардії знищили російську станцію радіоелектронної боротьби на Запорізькому напрямку, передають Патріоти України. "На Запорізькому напрямку в результаті вогневого ураження російські загарбники втратили чергову станцію радіоелектронн...

Дуже бояться: Росіяни почали встановлювати протидронові сітки навколо своїх НПЗ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:56

Російська нафтовидобувна компанія "Башнефть" встановила сітки проти безпілотників, щоб захистити ключові об'єкти на своїх НПЗ від можливого нападу з боку України. Про це заявив глава республіки Башкортостан (РФ), пише Reuters, передають Патріоти Украї...