"Чекаємо відомостей про українців призовного віку": Польща отримала фейковий лист від нібито МЗС України

Урядовий центр безпеки Польщі виявив фейковий лист, який нібито надійшов від МЗС України до МЗС Польщі, і в якому йдеться про прохання надати інформацію про всіх українців віком до 60 років, які перебувають на території Польщі. Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО України, передають Патріоти України.

У листі заявляли, що зазначена інформація нібито має допомогти Збройним силам України мобілізувати їх для участі у війні проти Росії. Наголошується, що ця дезінформація з'явилася ще 3 лютого на сайті російського інформаційного агентства Красная весна, а 17 червня цей же фейк повторив Telegram-канал Джокер ДНР.

«Таким чином ворог намагається отримати персональні відомості про українців, які перебувають за кордоном, для подальшого проведення інформаційно-психологічних операцій, покликаних знизити рівень довіри до України в цілому», — зазначають у ЦПІ.

В організації також закликають українців перевіряти підозрілі "документи", що публікуються в соціальних мережах, та користуватися винятково офіційними сайтами українських органів державної влади.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...