Чекали на "руський мір": У монастирі на Закарпатті СБУ знайшла брошури, в яких заперечується право України на незалежність (фото)

СБУ провела перевірку в монастирі УПЦ (МП) на Закарпатті. Там черниці чекали “руський мір”. Про це повідомили в пресслужбі СБУ, передають Патріоти України.

Як стало відомо, правоохоронці проводили контррозвідувальні заходи на території Свято-Кирило-Мефодіївського жіночого монастиря Мукачівської єпархії УПЦ (МП) на Закарпатті.

Під час оперативних дій понад 20 осіб пройшли поглиблені контррозвідувальні опитування, у тому числі з використанням поліграфа. “Співробітники СБУ знайшли велику кількість агітаційно-пропагандистських матеріалів. Більшість літератури – авторства російських діячів і видана російськими друкарнями. Серед виявленого правоохоронцями – книжки ксенофобського змісту з образливими вигадками про інші національності та релігії. У знайдених брошурах заперечується право України на незалежність, і наголошується, що росію, Україну та білорусь “не можна розділити”, - розповіли в пресслужбі СБУ.

Там також додали, що попри заборону керівника єпархії в монастирі продовжували згадувати під час молебнів патріарха РПЦ Кирила Гундяєва, який “благословив” російських військових вбивати українців.

“Навіть розробили так звану “пам’ятку”, де аргументували, чому саме не можна відмовлятися від згадки московського патріарха. У випадку непокори – залякували “бути відстороненим від усякого священства”. Також під час заходів СБУ знайшла тексти проросійських пісень, якими прославляли “руськую землю” і закликали до “пробудження матушки-Руси”, - підкреслили в СБУ.

Всі зібрані матеріали правоохоронці відправили на експертне дослідження.

Громадяни Словаччини, після відмови уряду Фіцо підтримати ініціативу Чехії, зібрали понад 2 млн євро на снаряди для України

субота, 20 квітень 2024, 8:05

Жителі Словаччини зібрали понад два мільйони євро на купівлю снарядів для України, після того, як влада країни відмовилася підтримати ініціативу Чехії зі збору коштів та пошуку боєприпасів для Києва. Суму зібрали менш ніж за дві доби. У кампанії, яка п...

"Путін буде вимушений відкривати другий фронт у Калінінграді, в Курській області, у Придністров’ї": У РДК анонсували нові рейди

субота, 20 квітень 2024, 7:56

Бійці Російського добровольчого корпусу (РДК) з позивними "Лакі", "Могила" та "Кардинал" пояснили, для чого здійснюють рейди на Білгородщину та анонсували "сюрприз" для країни-агресорки. Про це йдеться у відео на YouTube-каналі "Український Свідок", пе...