Чекав на "русский мир", але щось пішло не так: Настоятель монастиря з Мелітополя отримав підозру (фото)

Настоятель монастиря з Мелітополя Запорізької області брав участь у заходах на підтримку Росії та чекав на прихід "руського миру", а натомість отримав підозру в колабораційній діяльності. Про це йдеться у повідомленні на сайті Офісу генерального прокурора, передають Патріоти України.

За даними слідства, священнослужитель сприяв утвердженню російської окупаційної влади на території Мелітопольского району. З серпня 2022 року він активно брав участь у пропагандистських заходах проти України.

"Під час публічних виступів підозрюваний закликав мешканців окупованого Мелітополя підтримати проведення незаконного референдуму про приєднання до складу РФ", - розповіли у прокуратурі.

Крім того, разом з іншими представниками Московського патріархату на підтримку окупаційної влади він відвідав "церемонію" оголошення незаконної анексії Росією Херсонської, Запорізької, Луганської та Донецької областей.

Так, за процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури настоятелю монастиря з Мелітополя, який входить до Запорізької єпархії Української православної церкви (МП), було повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5, ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України).

У ОГП також зауважили, що за антиукраїнські погляди та проросійські переконання рішенням Ради національної безпеки та оборони України до підозрюваного на п’ять років застосовані персональні санкції.

Україна може отримати від Німеччини і партнерів ще сім систем Patriot, - Шольц

четвер, 18 квітень 2024, 20:57

Україна може отримати ще шість систем протиповітряної оборони Patriot від партнерів по Північноатлантичному альянсу і ще одну - від Німеччини. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужбу Європейс...

"Візуально схожа на Mbombe 6×6": На відео з Сирським і Умєровим помітили невідому раніше бронемашину українського виробництва

четвер, 18 квітень 2024, 20:17

Головнокомандувачу ЗСУ Олександру Сирському та міністру оборони України Рустему Умєрову представили нове озброєння та військову техніку вітчизняного виробництва. Про це у четвер, 18 квітня, повідомляє "Мілітарний", передають Патріоти України. . Зазнач...