Чехія в рамках своєї ініціативи анонсувала великі і регулярні поставки снарядів Україні

Збройні сили України зможуть отримувати від 50 до 100 тисяч снарядів великого калібру щомісяця у межах чеської ініціативи. Про це заявили в Міністерства закордонних справ Чехії, Глава МЗС Чехії Ян Ліпавський зазначив, що українські військові отримають перші снаряди в рамках ініціативи вже у червні.

"Дуже скоро будуть перші фізичні постачання в Україну, ми очікуємо їх у червні", - сказав чеський міністр.

Урядовий спецпредставник Чехії із питань реконструкції України, який відповідає за ініціативу щодо постачання снарядів, Томаш Копечний озвучив такі ж цифри та сказав, що очікує на зростання обсягів снарядів до ЗСУ.

"Перше суттєве збільшення постачань буде в червні, воно буде в десятках тисяч, між 50 ти 100 тисячами на місяць", - зазначив він.

Буде чим закрити небо: Україна отримала ще один ЗРК Patriot від Німеччини

п’ятниця, 5 липень 2024, 14:47

Посол Німеччини Мартін Єгер заявив про прибуття в Україну вже третьої системи протиповітряної оборони ЗРК Patriot, яку передала його держава, передають Патріоти України. За словами Єгера, він допоможе покращити захист населення та інфраструктури. Украї...

Орвел відпочиває: Росіяни поширюють фейк про те, як "солдат ЗСУ добиває свого побратима" (відео)

п’ятниця, 5 липень 2024, 14:42

Росіяни щоразу перевершують себе у власній брехні й ницості. На "Росія 24" показують відео, де російський військовий добиває свого ж товариша по службі. Все б нічого, та окупантів видали за українських військових, передають Патріоти України. "Епізод ст...