Чехія відкликає свого посла в Росії

Міністерство закордонних справ Чехії вирішило відкликати з посади посла в Росії Вітезслава Півоньку, який з 2022 року фізично перебуває в Празі. Цю інформацію голова відомства Ян Ліпавський підтвердило агентству ČTK, повідомляють Патріоти України.

Раніше Ліпавський оголосив про відкликання Півоньки в етері телеканалу Nova, говорячи про відмову прийти на так звану інавгурацію Владіміра Путіна в Москві 7 травня. "Ми інтенсивно працюємо над новим послом. Нинішній посол вже відкликаний. Я вірю, що новий посол Чехії колись з'явиться", – сказав він, відмовившись коментувати терміни призначення наступника Півоньки або його ім'я.

олова чеського МЗС уточнив ČTK, що посол Чехії в Росії піде у відставку наприкінці травня. Раніше ЗМІ припускали, що посольство Чехії в Москві може очолити Даніель Коштовал – дипломат і колишній заступник міністра оборони.

Вітезслав Півонька є чеським послом у Росії з 2018 року. У 2022-му після повномасштабного вторгнення Росії в Україну він виїхав до Праги, зберігши посаду посла. Фактично представництво в Москві весь цей час очолювали його заступники, серед останніх – Ян Ондрейка.

"Ми готові до з'ясування відносин на полі бою": Лавров очікує ворожнечу з Європою "на покоління"

субота, 18 травень 2024, 23:16

Європа як партнер для Росії не актуальна як мінімум на одне покоління. Таку заяву зробив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров у суботу, 18 травня, передають Патріоти України. "Дмитро Віталійович Тренін (російський політолог – ред.) в одній зі св...

"У різних країн - різні страхи": Прем’єрка Естонії назвала причину, чому Україну підтримують недостатньо

субота, 18 травень 2024, 21:59

Прем'єр-міністерка Естонії Кая Каллас вважає, що достатній підтримці України з боку вільного світу перешкоджає страх. Про це вона сказала в суботу на дискусії конференції Леннарта Мері про підтримку України, її цитує ERR, повідомляють Патріоти України....