Чехія за останні місяці передала Україні кілька десятків танків Т-72

Танк Т-72

Чехія за останні місяці змогла передати Україні кілька десятків танків Т-72, за що від Німеччини вона вже отримала п’ять танків Leopard 2A4.Про це заявила міністр оборони Чехії Яна Чернохова, повідомляє České noviny.

Чеський міністр зустрілася зі своїм німецьким колегою Борисом Пісторіусом. Чехія хоче приєднання до німецького тендеру на закупівлю бойових танків Leopard у новій версії 2A8.

Чеська армія зараз використовує модернізовані танки T-72M4CZ. За останні місяці вона поставила Україні кілька десятків старих версій Т-72.

За цю допомогу Чехія отримає 14 танків Leopard 2A4 і одну ремонтно-евакуаційну машину Bpz3 Büffel.

Чернохова повідомила в п’ятницю, 21 липня, що Чехія вже отримала п’ять танків, інші мають прибути до кінця року, а ремонтно-евакуаційна машина — навесні 2024 року.

Зазначається, що під час зустрічі чиновники обговорили війну в Україні. Пісторіус заявив, що демократичні країни продовжуватимуть підтримувати країну, яка зазнала нападу Росії, стільки, скільки це буде необхідно.

«Жахлива війна, яку російський диктатор Володимир Путін веде проти України, є злочином», — сказав він.

7 липня прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала заявив, що Чехія надасть Україні більше ударних вертольотів і сотні тисяч одиниць боєприпасів великого калібру, а також готуватиме українських пілотів для літаків F-16.

"Сила України перевищила всі очікування, але членом НАТО та ЄС їй не бути": Орбан знов наробив одіозних заяв і не лише про нашу країну

субота, 27 липень 2024, 23:59

Україна наразі довела всьому світові, що вона - сильна держава, яка "успішно і з безпрецедентною силою" протистоїть РФ. . Про це прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан сказав у програмному виступі у літньому таборі Тушваньош у Румунії, інформують Патрі...

Буде ще одна війна? Хезболла перетнула всі "червоні лінії". Іранські проксі вдарили по єврейському поселенню на Голанських висотах, багато жертв

субота, 27 липень 2024, 23:19

В той час як Єврейська держава з жовтня 2023 року веде бої на півдні, у секторі Гази, на півночі може спалахнути війна ще більшого масштабу. Терористи угруповання Хезболла завдали ракетного удару по Голанських висотах. Боєприпаси вибухнули в районі Ма...