Чехія за запитом України затримала громадянина РФ, учасника окупації Криму

В аеропорту Праги за міжнародним ордером на арешт, виданим за запитом України, було затримано громадянина РФ Александра Франчетті. Про це спочатку повідомили представники російської влади в анексованому Криму, а згодом підтвердили у чеській поліції, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Радіо Свобода".

У 2014 році Франчетті активно брав участь в анексії Криму. Як раніше зазначали ЗМІ, ще за кілька днів до початку російської операції по анексії півострова він угруповання "Північний вітер", яке відповідало за охорону ліній електропередач, газопроводу, а також виявлення якихось "екстремістських груп".

Сам Франчетті розповів, що це угруповання взаємодіяло з командуванням Військово-морського флоту РФ.

Наразі Франчетті постійно живе в Празі, де працює тренером з фітнесу. У 2019 році Чеське радіо з посиланням на джерела повідомляло, що Франчетті потрапив в поле зору чеської контррозвідки.

Нагадаємо, на цьому тижні у Чехії було засуджено до 20-річного тюремного ув'язнення двох чехів, які приймали участь у бойових діях на сході України на боці окупантів.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...