Чехія знайшла для України понад мільйон боєприпасів, - Петр Павел

Чехія знайшла для України понад мільйон боєприпасів і доопрацьовує угоду про безпеку з Києвом, заявив чеський президент Петр Павел. Про це повідомляє iDnes, передають Патріоти України.

На саміті у Вільнюсі він наголосив, що Чехія вже знайшла понад мільйон одиниць артилерійських боєприпасів у країнах за межами ЄС, які можна придбати для України.

«Для того щоб вони (українці - ред.) змогли втримати (можливий літній наступ росіян — ред.), або зупинити його, їм насамперед потрібна достатня кількість артилерійських боєприпасів. Мета — щоб їх якомога більше в Україну доставили в найкоротші терміни», — зазначив він.

Павел також додав, що Чехія веде переговори з Україною щодо двосторонньої співпраці з Україною. Документ може бути підписаний у травні або червні цього року.

Водночас він сказав, що вважає «дещо передчасним» надання Україні перспективи членства в Північноатлантичному альянсі, тоді як угоди про безпеку дадуть змогу Києву мати глибшу співпрацю з партнерами на цьому етапі.

Нова "бавовна" так не минулась: ЗМІ повідомляють про знищення заправної станції на "Бельбеку" після атаки (відео)

четвер, 16 травень 2024, 9:59

На аеродромі "Бельбек" у тимчасово окупованому Криму після другої атаки в ніч на 16 травня, ймовірно, знищено заправну станцію.. "На військовому аеродромі "Бельбек" у Криму внаслідок сьогоднішньої нічної атаки знищено заправну станцію", - йдеться у пов...

Україна збиває набагато менше російських ракет, ніж раніше: Військовий експерт назвав причину

четвер, 16 травень 2024, 9:57

Україна зараз збиває набагато менше російських ракет, ніж раніше під час повномасштабної війни. За останні півроку військово-повітряні сили перехопили близько 46% цілей. Про це пише американське видання The Wall Street Journal. Чому так відбувається та...