Чехія знайшла для України вже мільйон снарядів, - ЗМІ

Учасники ініціативи Чехії із закупівлі боєприпасів для потреб ЗСУ підписали угоду, в межах якої Україна отримає мільйон артилерійських снарядів, повідомляє .

Спочатку передбачалося закупити 800 тисяч снарядів: 500 тисяч калібру 155 мм та ще 300 тисяч - 122 мм. Однак чеські урядовці знайшли додатково ще 200 тисяч снарядів.

"Невідомо, до яких саме підприємств були направлені звернення, хоча чутки вказують, зокрема, на Південну Корею, Туреччину та, можливо, ПАР", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Україна зможе отримати перші партії обіцяних боєприпасів не у червні, як раніше публічно заявляли в уряді Чехії, а, ймовірно, вже у квітні.

Загалом до чеської ініціативи долучились 15 країн, зокрема Німеччина, Франція, Нідерланди. Однак не всі з них публічно оголосили, яку саме суму внесли для закупівлі снарядів.

Тим часом у Чехії наводять іншу цифру. Так, двома днями раніше прем'єр-міністр країни Петр Фіала заявив, що до чеської ініціативи з пошуку та закупівлі артилерійських боєприпасів для України приєдналися 20 країн.

На концерті Кобзона рекордний квітневий аншлаг: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 29 квітня

понеділок, 29 квітень 2024, 8:05

В української артилерії явно побільшало снарядів. Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 29.04.24 орієнтовно склали:

Пекін отримав сигнал: Експертка пояснила, чим США можуть тиснути на Китай

понеділок, 29 квітень 2024, 7:56

Сполучені Штати продовжують чинити тиск на Китай, щоб зберегти свою перевагу на геополітичній арені. За деякими даними, Вашингтон навіть розглядає можливість відрізання китайських банків від американського долара, передають Патріоти України. Своєю черг...