Чехи залили посольство Росії "кров'ю її жертв"

У столиці Чехії невідомі облили стіни посольства Російської Федерації кетчупом. Винуватці, яких вже затримали, зізналися, що зробили це через вибухи військових складів в Врбетіце, які відбулися ще в 2014-му. Про це розповів представник місцевих правоохоронців Ян Данек, передають Патріоти України із посиланням на "ТАСС".

Всього було затримано сім осіб, а зараз йде розслідування інциденту. Проти винуватців порушили справу про адміністративне правопорушення, стіни посольства вже очистили. Підозрювані в хуліганстві розповіли, що кетчуп символізує кров тих, хто загинув під час вибуху на складах боєприпасів в селі Врбетіце.
Тим часом у справі про вибух Чехія ініціює обговорення на рівні глав МЗС Європейського союзу. Як розповів перший віце-прем'єр країни Ян Гамачек, тимчасово виконуючий обов'язки глави МЗС, дипломатів уже проінформували про ініціативу. "Я проінформував наших послів в ЄС і в НАТО, щоб повідомили про справу Врбетіце. У понеділок буду говорити про це на засіданні глав МЗС ЄС", - написав він у твіттері.

"Навіть такою малою кількістю": Згурець назвав пріоритетні цілі для застосування ATACMS

середа, 24 квітень 2024, 11:24

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зазначив, що пріоритетними цілями для застосування ATACMS дальністю 300 км є ворожі командні пункти й бази зберігання боєприпасів. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспрес...

Не хочуть вмирати за Путіна: Британська розвідка назвала кількість дезертирів, яких РФ засудила з 2022 року

середа, 24 квітень 2024, 10:49

З початку "часткової" мобілізації у вересні 2022 року Росія засудила 7400 окупантів, яких підозрюють у дезертирстві. Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії, передають Патріоти України. За даними російської медіагрупи "Медіазона", у бер...