"Чекісти" Путіна викрали з адмінкордону Криму українського прикордонника, катували хлопця, вибивали "зізнання" та намагались завербувати

Молодший сержант Держприкордонслужби України був незаконно затриманий представниками ФСБ РФ на адміністративному кордоні з тимчасово окупованою територією АР Крим, повідомляють Патріоти України з посиланням на СБУ.

Представники російських спецслужб, використовуючи насильство та тортури, намагалися змусити українця зізнатися в нібито навмисному перетині адмінкордону з окупованим півостровом.

Також ФСБ схиляла українського прикордонника до співпраці для отримання інформації про організацію бойових чергувань підрозділами Держприкордонслужби.

Після "вибивання" та відеофіксації зізнань у нібито перетині "кордону" представники РФ доставили українського військовослужбовця до контрольного пункту "Каланчак".

Після цього Служба безпеки України здійснила перевірку інформації про обставини незаконного затримання прикордонника і його контактів з ФСБ РФ.

СБУ рекомендує українським громадянам утриматися від поїздок в РФ та на тимчасово окуповані території, а також нагадує, що відповідно до ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України, від кримінальної відповідальності звільняються громадяни, які, отримавши злочинне завдання від іноземної держави, не здійснювали ніяких дій та добровільно повідомили органам державної влади України про отримання такого завдання.

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...

"Бамблять" своїх: Російська авіація скинула ракету X59 на Бєлгородську область

вівторок, 23 квітень 2024, 10:53

У Бєлгородській області Росії біля села Красне в полі виявили ракету X59, передають Патріоти України з посиланням на ASTRA. Деталі: За інформацією російських журналістів, ракета "нештатно" зійшла за 92 км від кордону з Україною. Її знайшли 19 квітня....