За квіти Кобзарю: "Чекісти" Путіна оголосили про затримання в окупованому Криму "українського агента" із саморобним вибуховим пристроєм

ФСБ РФ повідомляє, що в окупованому Криму затримано громадянина Росії, який збирав нібито за завданням української розвідки інформацію про місця масового перебування людей та життєзабезпечення, у нього вилучено вибуховий пристрій. Про це повідомили в Центрі громадських зв'язків ФСБ, зазначають Патріоти України.

"ФСБ припинила розвідувально-підривну діяльність Єсипенка В.Л., він знімав на фото та відео в Криму місцевість, об'єкти життєзабезпечення і місця масового перебування людей", - йдеться в повідомленні.

У ФСБ повідомили, що Єсипенка затримали, щоб "не допустити проведення ним підривних акцій в інтересах українських спецслужб".

"За даними ЦГЗ, в особистій машині затриманого знайшли саморобний вибуховий пристрій. Як розповів сам Єсипенко, згадану інформацію він збирав за завданням офіцера діючого резерву 8 відділу 5 департаменту Служби зовнішньої розвідки (СЗР) України полковника Кравчука, зазначили у ФСБ. Вибуховий пристрій Єсипенко за рекомендацією Кравчука зберігав в автомобілі для власної безпеки", - повідомляє видання.

Нагадаємо, йдеться про уродженця Кривого Рогу, котрий наважився несанкціоновано покласти квіти до пам'ятника Тарасу Шевченка до дня народження Кобзаря.

Як стало відомо експертам Кримської правозахисної групи, 12 березня «Київський районний суд» Сімферополя відправив Єсипенко під варту терміном на 2 місяці, до 11 травня. Рішення прийняла «суддя» Оксана Карчевська. Судове засідання проходило без участі незалежного адвоката, у присутності адвоката за призначенням Віолетти Сінеглазової. На той момент українцю інкримінували ч. 1 ст. 223-1 КК РФ (Незаконні виготовлення, переробка або ремонт вогнепальної зброї, його основних частин (за винятком вогнепальної зброї обмеженого ураження), а також незаконне виготовлення боєприпасів).
Санкція статті передбачала позбавлення волі на строк до шести років. Дружина Єсипенко уклала угоду з кримським адвокатом Емілем Курбедіновим, проте зустрітися з Єсипенко 12 березня йому не вдалося.

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...