"Чекісти" з Путіним у траурі: Помер легендарний радянський шпигун, котрий наче Штірліц підривав НАТО з середини

Апологети недонаддержави наразі захлинаються "сльозами та соплями" від втраченого "величия", до котрого недонадімперія Путіна "рилом" не виросла.

Легендарний радянський розвідник, екс-офіцер британської MI6 Джордж Блейк помер у віці 98 років. Про це повідомляє РІА Новини з посиланням на Службу зовнішньої розвідки (СЗР), зазначають Патріоти України.

«Помер від старості, зупинилося серце», - пояснили в прес-службі.

Блейк був офіцером британської розвідки MI6, в 1950-х роках перейшов на бік Радянського Союзу і почав співпрацювати з КДБ. Зокрема, в 1953 році він поінформував радянську розвідку про намір Лондона прокласти тунель до ліній зв'язку групи радянських військ у Німеччині.

Після викриття в 1961 році у Великобританії його заарештували і засудили до 42 років тюремного ув'язнення. Через чотири роки він втік з в'язниці Уормвуд-Скрабс, що стало збігом обставин, котрий довгий час приписували карколомним можливостям радянської мережі.

З 1965-го Блейк проживав в Москві. Нагороджений орденами Леніна і Червоного Прапора, в 2007 році був удостоєний ордена Дружби. У 2009 році була опублікована його автобіографічна книга «Прозорі стіни».

Військовий дезертирував до росіян та став "чиновником"

понеділок, 29 квітень 2024, 22:17

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру військовому, який самовільно залишив військову частину та перейшов на бік ворога. Імовірно, йдеться про 2022 рік, зазначають Патріоти України. "Він добровільно пішов на співпрацю з ворогом,...

Окупанти вдарили по Харкову та області авіабомбами, є руйнування та поранені

понеділок, 29 квітень 2024, 21:16

Ввечері у понеділок, 29 квітня 2024 року, російські окупаційні війська завдали ударів по Харкову та області. Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов, передають Патріоти України. Зазначається, що ворог завдав удару по Київському району ...