"Чемодан, вокзал, Россия": "Людей, які незаконно переселилися в окупований Крим, будуть видворяти", - Резніков

Віцепрем'єр-міністр і міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков розповів, які юридичні кроки планує українська влада по відношенню до людей, незаконно переселених з Росії до Криму, після деокупації півострова. Про це високопосадовець заявив в ефірі телеканалу "Україна 24", зазначають Патріоти України.

Він назвав це цивілізованим юридичним кроком - адміністративне видворення незаконних прибульців.

"Офіційна політика Кремля - завозити туди населення з Росії, оминаючи офіційні українські кордони, йде асиміляція, витіснення місцевого населення. За нашою інформацією – пів мільйона, і це суперечить міжнародному праву, відповідній конвенції - це військовий злочин. Тому тут ще буде питання відповідальності. Сьогодні, за нашою інформацією, це 500 000, а за деякими офіційними заявами кримської окупаційної влади - від 700 000 до 1 мільйона. Навіщо вони натягають цю статистику, я не знаю, треба перевіряти. Але сьогодні при населенні Криму у 2,5 мільйони до початку окупації мінімально там 500 000 вже людей, які приїхали, не будучи місцевими жителями. Тому так, з цим буде завдання. У нас є різні позиції, аж до депортації, звучать і такі заклики. Я прихильник юридичної процедури під назвою видворення. Це адміністративна процедура. Якщо ці громадяни потрапили в Крим не через Чонгар, Каланчак або Чаплинку, значить, вони перебувають незаконно на території України. І наслідки будуть, як скрізь у цивілізованому світі - видворення", - підкреслив він.

Також Резніков ще раз звернувся до теми поставки в Крим води з материкової України. "Води для цивільного населення в Криму цілком достатньо при нормальному її використанні. Воду, яку хочуть брати з материкової частини України, хочуть брати для забезпечення, насамперед, військових потреб, тому що там мілітаризація Криму йде повністю, збільшення чисельності військового контингенту - це "авіаносець". Ми це точно знаємо, ми ж не сидимо собі, і розвідка наша дуже, повірте, добре працює. Ми знаємо в деталях і дрібницях, де що є і для чого їм потрібна ця вода. Так от - поїти окупанта ми не будемо", - запевнив Резніков.


У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...