Через 7 хвилин результати атаки вже були у росіян: СБУ затримала блогера, який оприлюднив відео обстрілу Бурштинської ТЕС

Служба безпеки України затримала блогера, який зняв та опублікував у Telegram відео наслідків влучань ракет по Бурштинській теплоелектростанції. Як заявив затриманий, він зробив це задля збільшення кількості підписників, передають Патріоти України.

Водночас відео підхопив телеграм-канал, який має мільйонну аудиторію, а буквально через 7 хвилин результати обстрілу вже були у російських пропагандистів. Затриманий чоловік запевняє, що не усвідомлював можливих наслідків свого вчинку та закликав інших не повторювати його помилок.

В спецслужбі зазначили, що блогер не є коригувальником і не мав наміру сприяти ворогу та усвідомив, що відео влучань можуть бути використані рф для коригування точності ударів.

"СБУ наголошує, що соцмережі моніторять не лише російські блогери-"воєнкори", але й кадрові військові. Вороги враховують інформацію з відкритих українських джерел під час планування своїх дій", - нагадали у відомстві.

Нагадаємо, що знімати та оприлюднювати відео наслідків влучань ворожих ракет і дронів по військових об’єктах і цивільній критичній інфраструктурі заборонено. Коригування ворожого вогню є злочином і карається законом. Публікацію таких відео відстежують не тільки ворожі спецслужби, а й СБУ, яка притягує винних до відповідальності.

Напередодні, 19 жовтня, російські ракети вдарили по Бурштинській теплоелектростанції на території Івано-Франківської області. На місці виникла пожежа, яку вдалось швидко погасити. Однак в регіоні введені обмеження електроспоживання для ліквідації наслідків ракетного удару.


Українофобка Марджорі Тейлор Ґрін "торпедована в корму": Трамп неочікувано похвалив спікера Джонсона

середа, 24 квітень 2024, 3:25

Колишній президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп публічно похвалив спікера Палати представників Майка Джонсона після ухвалення законопроекту про допомогу Україні. . Як пише The Guardian, він нагадав, що республіканці мають у Палаті представн...

Спроба трампістів затягнути процес не пройшла: Сенат США провів процедурне голосування щодо пришвидшення голосування допомоги Україні

середа, 24 квітень 2024, 2:35

23 квітня Сенат США підтримав скорочення процедури розгляду законопроєкту про фінансування військової та економічної допомоги Україні. 80 сенаторів підтримали клопотання лідера демократичної більшості в Сенаті Чака Шумера "про завершення дебатів", яке ...