Через алкоголізм? Спікера бойовиків "ДНР" Басуріна раптово звільнили з посади

У лавах так званої "ДНР" почалися раптові кадрові перестановки у самопроголошених правоохоронних органах. Сьогодні стало відомо про звільнення Едуарда Басуріна з першого армійського корпусу "ДНР". Про це розповів російський "воєнкор" Олександр Сладков в Telegram, вибухнувши справжньою тирадою про роль військових офіцерів у війні з Україною й заступившись за свого "колегу", передають Патріоти України.

Сладков нагадав, що до лав правоохоронних органів "ДНР" набирають людей не через їхню "освіту й дипломи", а виходячи з їхньої здатності командувати військами.

У цьому контексті Сладков уточнив, що Басуріна звільнили не через проблеми зі здоров'ям або відсутність військової освіти, а просто тому, що він, на думку російського керівництва, "не справжній офіцер". "Вчора "несправжній" донецький офіцер з резерву вів на українські укріпи своїх "несправжніх" солдатів, даючи справжні результати, і це всіх влаштовувало, тепер його, здавалося б, зароблена в боях кар'єра під загрозою", - написав він.

При цьому Сладков заявив, що насправді Басурін просто суперечив російському керівництву. "Причина-то не у віці або відсутності освіти. Багато офіцерів ДНР за війну стали справжніми грамотними, знаючими всі вимоги РФ командирами. Суть в іншому. Ось вони-то можуть встати й сказати новоприбулому російському генералу в очі: "Петро Петрович, все, що ви нам тут говорите - не відповідає ні російським законам, ні статутам ЗС РФ, ні бойовій логіці". І це часто може виявитися гіркою правдою, а правду начальство не любить. І правдорубів теж. Всього лише", - заявив російський "воєнкор".

Також Сладков обурився, що Басуріна звільнили, немов алкоголіка. "Когось відсіяли майбутні комісії, когось вже викинули на громадянку, ніби алкоголіків і порушників, як того ж Басурина (він звільнений і вже пізно пити Боржом) і багатьох інших пропалених війною офіцерів", - написав Сладков.

При цьому він заявив, що для армії "ДНР" Басурін - це справжній бренд й голос 1-го корпусу, якого несправедливо прогнали "геть".

"Звісно, не все оголошується публічно": Глава МЗС Латвії натякнула, що Україна має право бити західною зброєю по території Росії

п’ятниця, 3 травень 2024, 7:30

Україна має повне право завдавати ударів по території держави-агресорки - Росії. При цьому деякі з західних партнерів не проти того, аби робили українські воїни це за допомогою західних озброєнь. Окремі країни Заходу вже надали відповідні дозволи украї...