Через дурість командування втратили сотні людей: У NYT розповіли про крах окупантів під Білогорівкою

Українські бійці нещадно розгромили окупантів, які встановили понтонну переправу і намагалися з її допомогою форсувати річку Сіверський Донець. Аналітики, яких опитало авторитетне американське видання The New York Times, подібні втрати росіян назвали катастрофою, передають Патріоти України.

Знищення цілої російської батальйонно-тактичної групи окупантів, яка намагалася перетнути Сіверський Донець, є одним з найбільш смертоносних епізодів у війні Росії проти України. За попередніми оцінками, понад 400 російських солдатів були вбиті або поранені.

"У міру того, як масштаби того, що сталося стають все більш чіткими, катастрофа, схоже, проривається через жорстко контрольований Кремлем інформаційний міхур. Мабуть, найбільш вражаючим є те, що провал російської битви резонує зі словами проросійських військових блогерів - деякі з них перебувають в районі передової", - повідомляє видання.

В Інституті вивчення війни (США) вважають, що такі дії російських блогерів "розпалюють в Росії зростаючі сумніви в перспективах Росії в цій війні і компетентності російського військового керівництва".

Раніше повідомлялося, що 11 травня командування окупантів направило близько 550 військовослужбовців 74-ї мотострілецької бригади 41-ї загальновійськової армії для форсування річки Сіверський Донець біля Білогорівки (Луганська область) ‒ для оточення українських військ неподалік від Рубіжного.

Супутникові фото показують, що українська артилерія оперативно зруйнувала кілька російських понтонних мостів і знищила велике зосередження російських військ і техніки навколо Сіверського Дінця.

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...