Через гарантії безпеки Україна не зможе прийняти "Євробачення-2023": Стало відомо, де відбудеться конкурс

Європейська мовна спілка (EBU) вирішила, що Україна не зможе прийняти пісенний конкурс "Євробачення" у 2023 році. Про це повідомляється на офіційному сайті організатором, передають Патріоти України.

"EBU хотів би поділитися своїм сумом і розчаруванням з приводу того, що конкурс наступного року не може бути проведений в Україні", — йдеться у зверненні. Як уточнили організатори, проведення пісенного конкурсу в Україні неможливе через "нинішні обставини, гарантії безпеки та функціонування, необхідні для мовника".

В EBU висловили "глибокий жаль" через необхідність ухвалити таке рішення і подякували мовнику UA.Суспільне за співпрацю протягом кількох тижнів після перемоги Kalush Orchestra у Турині.

Також стало відомо, що організатори розпочнуть переговори з Великою Британією, яка посіла у "Євробачення-2022" друге місце, про проведення конкурсу наступного року на території Сполученого Королівства.

Європейська мовна спілка також сподівається, що перемога України позначиться на проведенні "Євробачення" наступного року. "Це буде для нас пріоритетом у наших обговореннях із можливими господарями", — наголосили організатори.

Якщо не буде політичної заборони: Експерт розвповів, які цілі в Росії можна знищити ракетами ATACMS

четвер, 25 квітень 2024, 6:50

Військовий експерт Defense Express Іван Киричевський прокоментував ухвалення Сенатом США законопроєкту про допомогу Україні. За його словами, якщо пакет допомоги передбачатиме поставки Україні ракет ATACMS - їх можна буде використати для знищення пуско...

Заява спікера парламенту Вірменії щодо України викликала істерику в Москві

четвер, 25 квітень 2024, 5:58

Спікер парламенту Вірменії Ален Симонян заявив про "рішучу підтримку Єреваном територіальної цілісності України, Молдови, Грузії, Кіпру та всіх країн". У Росії стверджують, що він "перейшов усі червоні лінії", повідомляють Verelq та APA. . Виступаючи ...