Через ідею передати Україні ядерні боєголовки: У МЗС Росії пригрозили Польщі

Напередодні польський політик Радослав Сікорський заявив, що Україна може отримати від західних країн ядерні боєголовки, оскільки Росія порушила Будапештський меморандум. У Кремлі ж пригрозили Польщі за таку ідею, передають Патріоти України.

У МЗС Росії розкритикували пропозицію польського політика та депутата Європарламенту Радослава Сікорського передати Україні ядерну зброю. Зокрема, заявили, що ця ідея ставить "під удар" народ Польщі.

Представниця російського МЗС Марія Захарова процитувала у своєму телеграмі заяву Сікорського про те, що "Росія порушила Будапештський меморандум і тому Захід має право передати Україні ядерні боєголовки, аби захистити свою незалежність".

На це вона відповіла, що польські політики, які контролюються Америкою, виявляють екстремістську ідеологію, розповсюджують ненависть та розпалюють конфлікти. "Тепер вони ще й загрожують планеті порушенням режиму нерозповсюдження ядерної зброї. Але найголовніше – вони ставлять під удар польський народ, який втягують у ядерний переділ світу", – наголосила Захарова.

До слова, згідно з Будапештським меморандумом, Україна у 1994 році віддала свій ядерний потенціал та набула без'ядерного статусу. Росія угоди не дотрималася, а тому, на думку Радослава Сікорського, Захід може допомогти Україні захистити та відстояти свою незалежність.

Крім того, політик висловився й щодо ймовірності ядерної атаки Росії на територію НАТО. Він наголосив, що нічого, крім певної риторики Путіна, на таку можливість не вказує – жодних приготувань не спостерігається.

Ефект відчутний: Розвідка Британії розповіла, як втрати РФ у війні проти України вплинули на парад 9 травня

п’ятниця, 10 травень 2024, 16:26

Розвідка Великої Британії проаналізувала вплив, який на парад 9 травня у Москві мали втрати російської армії у війні проти України. Про це йдеться в розвідувальному огляді британського Міноборони за 10 травня. Відомство зазначає, що паради до російсько...

Оце так! Високопосадовець одеського ДТЕКу зливав ворогові інформацію про результати обстрілу енергетичної інфраструктури України

п’ятниця, 10 травень 2024, 15:58

Високопосадовець АТ «ДТЕК Одеські електромережі» міг передавати росіянам інформацію про результати обстрілів енергетичної інфраструктури України. . Про це стало відомо із матеріалів справи, зібраних слідчими Служби безпеки України та оголошених у рамк...