"Через кілька днів": Піонтковський розповів, коли Донецьк повернеться в Україну

Самі по собі окуповані території Кремлю не потрібні.

Поки президент РФ Володимир Путін живий, то Росія не прибере свої війська з території тимчасово окупованого Донбасу. Таку думку висловив російський політолог Андрій Піонтковський, зазначивши, що Кремль не збирається виконувати Мінські домовленості, передають Патріоти України.

"Москва ніколи, при живому Путіні, не віддасть контроль над кордоном і ніколи не прибере своїх військових, які контролюють все, що відбувається в "Лугандонії". Якщо всі клянуться у вірності Мінським угодам, то давайте виконаємо їх перший параграф - розведення сторін, а досвід показав, що він не реалізується, Москва завжди його зриває, тому що для неї це можливість тиску на Україну, "Лугандонія" не потрібна сама по собі, а тільки як механізм руйнування України", – пояснив він.

Піонтковський зазначив, що потрібно провести розведення сторін з міжнародними миротворцями, щоб "жоден постріл вже не лунав на лінії розмежування". "Донецьк повернеться в Україну через кілька днів після смерті Путіна, неважливо фізичної або політичної", – підкреслив політолог.

Джерело: Еспресо.ТV

"Проблема у тому": Військовий експерт порадив, як врятувати Patriot і Himars від ударів РФ

четвер, 28 березень 2024, 15:56

Для того, щоб вберегти установки Patriot і Himars, треба швидко міняти їхню дислокацію після того, як поблизу фіксується ворожий дрон. Про це заявив фахівець зі зв'язку, радіоелектронної боротьби та розвідки Сергій Бескрестнов, більше відомий під псевд...

"Системи зношуються від запуску": Експерт оцінив, скільки ракет і як часто може запускати РФ по Україні

четвер, 28 березень 2024, 15:30

Російська окупаційна армія не відчуває особливого дефіциту ракет для атак по Україні. Загарбники потенційно здатні запустити дві-три хвилі по 70 ракет за добу. Про це в ефірі "Громадського радіо" розповів політичний аналітик, експерт із ракетного озбро...