Через оголошену росіянами евакуацію в Енергодарі закінчилось пальне, - мер

В тимчасово окупованому Енергодарі через оголошену росіянами евакуацію на заправках закінчилось пальне, а ціни на продукти виросли. Окупаційна влада тим часом закриває свої «управління» та зупинили видачу російських паспортів. Про ситуацію в Енергодарі розповів мер міста Дмитро Орлов, передають Патріоти України.

За його словами, оголошенням про евакуацію росіяни спровокували в місті панічні настрої, особливо серед тих, хто отримав паспорти РФ.

«Перша хвиля евакуації почалась вчора [6 травня] зранку, але назвати її масовою зараз не можна. Частину людей, охочих виїхати, завантажили в автобуси. Частина виїхала на власному автотранспорті. Відповідно пальне на заправках скінчилось ще вчора. Банкомати не працюють або працюють з великими обмеженнями, і зняти гроші фактично немає де. Інтернет частково зник. А от ціни на продукти та медикаменти, навпаки, помітно підскочили», — розповів Орлов.

Він зазначає, що все це відбувається під гаслами «паники нет» і «власть в городе продолжает работать».

Та окупаційна адміністрація, за його словами, насправді припинила свою роботу. «Першими закрили паспортні столи та низку управлінь так званої „адміністрації“. Вивезли документи та обладнання. В тому числі прихопили обладнання, яке належало нашому ЦНАП і було захоплено рашистами», — каже Орлов.

За його інформацією, у ніч на неділю, 7 травня, і зранку окупанти почали виносити медичне устаткування з лікарні, яке спочатку відсортували, а потім завантажили по машинам.

Відомо про зупинення роботи низки відділень в стаціонарі, які припинили надання медичної допомоги. На фоні цього пацієнтам стаціонарів пропонують евакуюватися, розповідає Орлов.

В першу хвилю російської евакуації також потрапили категорії цивільного населення, які були анонсовані самими окупантами. Та, зазначає Орлов, погоджуються виїхати не усі. «На даний час інформації про те, що евакуація відбувається примусово, немає», — зазначив мер.

У РНБО відреагували на повідомлення, що 3-тя штурмова бригада ЗСУ відмовилась виконати наказ Сирського зупинити прорив фронту під Очеретиним"

четвер, 2 травень 2024, 10:00

За повідомленням Центру протидії дезінформації при РНБО України, 2 травня російська пропаганда запустила 2 фейки. Фейк: Зрадник України Прозоров заявив: "Трагедія в Одесі 2 травня 2014 року була чітко спланованою операцією, а не трагічним збігом обстав...