Через потенційну загрозу з боку Росії: НАТО розгортає безпрецедентні сили у повітряному просторі

НАТО розгортає безпрецедентні сили у повітряному просторі на східних кордонах Альянсу. Захід реагує на російське вторгнення в Україну та готується до стримування потенційної загрози з боку Росії проти країн-союзників. Задіяно авіацію 16 країн НАТО. Про це заявила офіційний представник Північноатлантичного Альянсу Оана Лунгеску, передають Патріоти України.

"У відповідь на вторгнення Росії в Україну, щоб стримати будь-яку потенційну агресію проти союзників, НАТО розгортає безпрецедентну кількість винищувачів, літаків-розвідників та літаків підтримки", - написала Лугнеску у своєму Twitter.

Задіяно авіацію 16 країн-членів НАТО. Перелік літаків вражає.

За її словами, іспанська авіація охороняє повітряний простір Литви, а французькі літаки-розвідники сканують небо. Бомбардувальники США тим часом проводять спільні навчання з союзниками. Одночасно у патрулюванні постійно задіяно не менше 30 літаків.

"Як тільки ви починаєте...": Київ має нестандартно реагувати на тактику Путіна, - швейцарський експерт

субота, 20 квітень 2024, 7:38

Відео з фронту свідчать про те, про що вже давно говорять військові експерти, Росія має проблеми з постачанням достатньої кількості матеріалів для війни в Україні, передають Патріоти України. На кадрах видно, як російські військові пересуваються прифро...

Ситуація патова для всіх? Росіяни посилюють мобілізацію для наступу, але їм це може не допомогти, - ISW

субота, 20 квітень 2024, 7:30

Російські війська посилюють криптомобілізацію напередодні очікуваної наступальної операції влітку 2024 року. Однак їм буде складно швидко створити ефективні резерви на оперативному і стратегічному рівнях через великі втрати на фронті в Україні та у вип...