Через проблеми з держборгом: У США припинили готувати нову допомогу Україні

У Вашингтоні припинили обговорювати питання виділення військової допомоги Україні через проблеми з державним боргом в самих США. Про це конгресмен Енді Кім розповів виданню The Hill, передають Патріоти України.

Оскільки в Конгресі США ніяк не можуть визначитися з подальшою долею держборгу, зараз питання виділення подальшої військової допомоги Україні відійшло на дальній план і не обговорюється. "Ми не можемо вести серйозну розмову про Україну, поки вони (Білий Дім і конгрес — ред.) не домовляться [про стелю держборгу]", — сказав Кім.

Інший конгресмен Білл Кітінг зазначив, що Україна в даний час забезпечена всім необхідним, а виділення нових пакетів військової допомоги буде прямо залежати від результатів українського контрнаступу.

"Це можуть бути успіхи, після яких велика підтримка буде меншою мірою потрібна. <...> Або може бути завдано шкоди, через що буде потрібно більше [допомоги]", — пояснив Кітінг.

Ситуація з держборгом в США

У США вперше за останні 12 років небезпека дефолту досягла критичного значення. В даний час уряд США досяг законодавчо встановленого стелі боргових запозичень. Тепер уряду доведеться або різко скоротити витрати, щоб розплатитися з боргами, або оголосити дефолт, або умовити Конгрес підняти боргову стелю, щоб мати можливість перекредитуватися.

На тлі цих новин з США світові ціни на нафту почали планомірно опускатися, оскільки трейдери побоюються фінансової кризи в США, що негативно позначиться на загальносвітовій економіці і викличе падіння попиту на нафту.

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...