Через рішення КСУ: Вищий антикорсуд скасував свій перший обвинувальний вирок

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) скасував свій перший в історії обвинувальний вирок. Вирок було скасовано через рішення Конституційного суду України щодо відповідальності за недостовірне декларування. Про це повідомили в прес-службі ВАКС, передають Патріоти України.

Мова йде про вирок щодо судді Апеляційного суду Дніпропетровської області Надії Посунся. Вона була засуджена до штрафу в розмірі 51 тисяч гривень в жовтні 2019 року за те, що відмовилася подавати декларацію в електронній формі та подала її в паперовій.

У вівторок, 17 листопада, Антикорупційний суд за клопотанням судді Посунся переглянув свій вердикт. Вирок був скасований у зв'язку з рішенням КСУ про неконституційність ст. 366-1 Кримінального кодексу про відповідальність за недостовірне е-декларування. Саме за цією статтею раніше була засуджена Посунся. Нагадаємо, 27 жовтня КСУ скасував відповідальність за недостовірне електронне декларування. Це рішення суду заблокувало хід понад 100 справ, які вели НАБУ та САП.

Цивільна авіація у небезпеці: Росія глушить сигнали GPS у районі Балтійського моря, - FT

вівторок, 30 квітень 2024, 10:44

Країна-агресор глушить GPS-сигнали, щоб захистити Калінінград від потенційних атак українських безпілотників. Зазначається, що це регулярна практика, яка становить небезпеку для цивільної авіації. Про це пише Financial Times із посиланням на міністрів ...

"Ще раз дивимося на цю карту": Скабеєва заявила, що Мінськ теж під прицілом ракет ATACMS

вівторок, 30 квітень 2024, 9:58

На тлі повідомлень про передачу ЗСУ американських далекобійних ракет ATACMS росіяни почали лякати білорусів, що під загрозою удару тепер не тільки регіони РФ та низка окупованих нею українських територій, а й навіть Мінськ. Таку версію почала розганяти...