Через росіянку в журі: Королева Данії відмовилась патронувати дитячу літературну премію

Данська королева Маргрете відмовилась від участі у міжнародній дитячій літературній премії імені Андерсена, адже головою журі обрали росіянку. Після того, як головою журі щорічної міжнародної дитячої літературної премії обрали російську ілюстраторку та професорку мистецтв Анастасію Архіпову, низка країн, зокрема Швеція, Фінляндія, Данія, Норвегія, Бельгія, Естонія, Латвія та Литва підписали лист із закликом до її відставки через російське вторгнення в Україну. А королева Данії Маргрете, що була патроном премії, відмовилась від участі в ній. Про це пише данське видання Folkeskolen, передають Патріоти України.

У відповідь на критику, організатор премії Міжнародна рада з питань книг для юнацтва IBBY, зазначив, що члени правління представляють не уряд своєї країни, а є просто авторами, дизайнерами або видавцями.

«Ми багато обговорювали це, і я, можливо, була тим, хто був найбільше за те, щоб ми також підписали листа, але у раді не було більшості за це», — зазначила голова данської організації IBBY Біргітте Рейндель, з жалем, зазначаючи, що росіянка, яка стала головою журі, вирішила не йти з посади.

Премія Ганса Крістіана Андерсена була заснована в 1956 році. Вона раз на два роки присуджується письменникам та ілюстраторам за видатний внесок в дитячу літературу.

Окупанти вдарили ракетами по житловому комплексу у центрі Харкова

середа, 24 квітень 2024, 11:44

Близько 00:30 24 квітня російська армія завдала ракетних ударів по Шевченківському району Харкова. Було зафіксовано влучання двох ракет на територію житлового комплексу, повідомляють Патріоти України. "Пошкоджено три багатоповерхівки, щонайменше 33 при...

"Навіть такою малою кількістю": Згурець назвав пріоритетні цілі для застосування ATACMS

середа, 24 квітень 2024, 11:24

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зазначив, що пріоритетними цілями для застосування ATACMS дальністю 300 км є ворожі командні пункти й бази зберігання боєприпасів. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспрес...