Через російську агресію: Канада надасть Україні $120 млн, - Трюдо

Канада надасть Україні кредит у розмірі 120 млн канадських доларів. Кошти виділять у зв'язку з триваючими спробами Росії дестабілізувати Україну, заявив у п'ятницю прем'єр-міністр Джастін Трюдо, повідомляють Патріоти України з посиланням на CTVNews.

"РФ прагне економічно дестабілізувати Україну. Цей кредит допоможе їй підтримати стійкість. Ми також вивчаємо інші варіанти надання фінансової підтримки", - сказав Трюдо.

Президент Володимир Зеленський уже відреагував на пропозицію.

"Вітаємо рішення Канади. Сильна Україна - запорука європейської безпеки. Канада ще раз демонструє справжню відданість духу особливого партнерства між двома країнами", - заявив Зеленський у Twitter.

Канада хоче продовжити військово-тренувальну місію в Україні. Канада вносить суттєвий внесок до діяльності НАТО, зокрема продовживши операцію REASSURANCE у Східній Європі та беручи регулярну участь у повітряних та морських патрульних операціях, а також розширивши підтримку Канадою України через операцію UNIFIER.

Трюдо також закликав главу оборонного відомства створити новий Центр передового досвіду НАТО з питань клімату та безпеки, аби "Канада та її союзники були готові реагувати на пов'язані із кліматом загрози та невідкладні ситуації".


Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...

На Бахмутський напрямок окупанти перекинули армійську авіацію, ЗСУ не вистачає ППО: У Нацгвардії розповіли про ситуацію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:30

На Бахмутському напрямку ЗСУ зараз дуже важко. Після Авдіївки, противник перекинув туди основні зусилля, зокрема бронетехніку, живу силу та армійську авіацію. Про це розповів Офіцер секції планування бригади "Рубіж", Майор НГУ Дмитро Кожубенко в етері ...