Через російську загрозу в Латвії розгорнули іспанські ЗРК NASAMS

На тлі численних погроз Литві з боку Росії у сусідній Латвії також вирішили посилити оборону країни. Там розгорнули поставлену Іспанією батарею зенітно-ракетного комплексу NASAMS класу "земля - повітря", передають Патріоти України.

Як повідомляють ЗС Латвії, ЗРК NASAMS розгорнули на латвійській військовій авіабазі в Лієлварді. Відомо, що цей процес відбувається у рамках нарощування присутності НАТО в регіоні.

Сьогодні, 26 червня, через необхідність зміцнення обороноздатності Балтійського регіону після російського вторгнення в Україну на базі ВПС Національних збройних сил Латвії в Лієлварді була розгорнута ракетна батарея NASAMS, поставлена Іспанією,
– мовиться у повідомленні.

Батарея норвезького зенітно-ракетного комплексу NASAMS є системою ППО середньої дальності з радіусом дії до 100 кілометрів, до складу входять ракети, станція радіолокації, командний склад, а також обслуговуючий персонал у підрозділах по 100 осіб.

Латвія починає формувати бригаду міжнародних сил

Міністр оборони Латвії Артіс Пабрікс заявив виданню Delfi, що разом із союзниками по НАТО країна починає формувати бригаду міжнародних сил.

"Розгортання сучасних систем протиповітряної оборони в Латвії завдяки рішучості уряду Іспанії є чітким підтвердженням того, що наша оборона та безпека відповідають інтересам усього альянсу", – сказав він.

Разом із ЗРК до Латвії прибули 85 військових, які приєдналися до приблизно 500 бійців Збройних сил Іспанії, які вже перебувають у країнах Балтії.

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...

"Це справді дуже серйозно": Папа Римський знову закликав Україну до переговорів з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 10:45

Папа Римський Франциск знову закликав Україну до переговорів з РФ. Нова заява понтифіка прозвучала на на тлі війн в Україні та Секторі Гази. На його думку, "досягнутий мир кращий, ніж безкінечна війна". Про це пише CBS News, передають Патріоти України...