Через "Рух 5 зірок": Прем'єр-міністр Італії Драгі йде у відставку

Прем'єр-міністр Маріо Драгі заявив, що йде у відставку. Про це він сказав у четвер, 14 липня в Раді міністрів. Про це повідомило італійське видання La Repubblica, передають Патріоти України.

Драгі пішов на такий крок через те, що в коаліція стався розкол. "Я хочу оголосити, що сьогодні ввечері я подаю заяву про відставку в руки президента Республіки", – заявив прем'єр-міністр Маріо Драгі, виступаючи в Раді міністрів.

До цього, у четвер, Драгі пережив вотум недовіри в сенаті Італії, але майбутнє його уряду було поставлено під питання через бойкот голосування ключовим союзником коаліції – популістським Рухом 5 зірок.

"Рух 5 зірок" відмовився брати участь у голосуванні за важливий указ про фінансову допомогу тисячам родин і компаній – частині законопроєкту про полегшення стрімкого зростання цін на енергоносії, з яким був пов’язаний вотум довіри.

Напередодні голосування, в сеореду, 13 липня, керівництво "Руху 5 зірок" на чолі з колишнім прем’єр-міністром Джузеппе Конте зібралося, щоб вирішити, чи залишатися в коаліції. І вже увечері Конте оголосив, що його партія не братиме участі у голосуванні.

Драгі виграв голосування 172 проти 39, але бойкот популістів представляє явну загрозу для його уряду. У своїй заяві Драгі наголосив, що пакт довіри, який підтримував уряд національної єдності, зник.

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...