Через складну економічну ситуацію: "Слуги народу" пропонують скасувати штрафи за порушення мовного закону

Нардепи фракції "Слуга народу" зареєстрували законопроєкт, яким пропонують скасувати штрафи за порушення закону про забезпечення функціонування української мови як державної. Про це йдеться в пояснювальній записці до законопроєкту №4638, передають Патріоти України.

Зазначається, що в зв'язку з поширенням коронавірусу COVID-19 в Україні і світі, відбувається різке зниження економічної активності, знижуються обсяги виробництва, збільшується безробіття, що призводить до економічних втрат суб'єктами господарювання, зокрема, в сфері надання послуг.

"Запровадження нових грошових стягнень під час поширення коронавірусу COVID-19 в Україні призведе до погіршення стану представників малого та середнього бізнесу в Україні. Таким чином накладення штрафів на суб'єкти господарювання, які здійснюють господарську діяльність на території України, за порушення вимог, встановлених Законом України" про забезпечення функціонування української мови як державної "не сприятиме консолідації та розвиткові української нації, культурної, мовної самобутності всіх корінних народів і національних меншин України", - йдеться в пояснювальній записці.

Серед ініціаторів законопроєкту нардепи "Слуги народу" Максим Бужанський, Олександр Дубінський, Євген Шевченко, Євген Брагар і інші.

"Війна та люди": Окупанти демонструють на "розважальній виставці" розстріляні маріупольські трамваї

вівторок, 30 квітень 2024, 22:42

Російські окупанти демонструють у музеї на "тематичній розважальній виставці" розстріляні трамваї з Маріуполя, які атакувала РФ під час блокади міста. Про це повідомила Маріупольська міська рада, передають Патріоти України. "Приватний музей техніки вла...

Зібрались на Олімпіаду-2024: Франція відмовилась акредитувати російських "волонтерів"

вівторок, 30 квітень 2024, 22:32

Французька влада відхилила акредитаційні заявки на Олімпіаду-2024 від росіян, які хотіли поїхати на Ігри як волонтери. Про це повідомляє російське пропагандистське видання ТАСС, передають Патріоти України. "Я отримала від оргкомітету офіційний лист, в ...