"Через стрес та хронічні хвороби": Окупанти заявили про смерть у полоні британця

Окупанти в ОРДО заявили про смерть волонтера Пола Урі, який допомагав українцям, що постраждали від війни. Громадянин Британії, який потрапив у полон, згідно з заявою терористів "ДНР", помер 10 липня. Причиною загибелі волонтера окупанти назвали "хвороби та стрес". Про це з посиланням на окупаційну адміністрацію Донецька повідомили російські пропагандисти із ТАСС, передають Патріоти України.

"Британський найманець Пол Урі, який перебував у полоні в "ДНР", помер 10 липня від хронічних хвороб. Про це в п'ятницю повідомила омбудсмен Донецької Народної Республіки Дар'я Морозова. Влада Великої Британії, міжнародні організації та іноземні ЗМІ були повідомлені про полон ні британського. реакції від них не було, повідомила Морозова", - пишуть пропагандисти.

За словами окупантів, причиною смерті стали "хвороби та стрес". "З огляду на діагнози та стрес, 10 липня він помер", - заявила представниця ОРДО.

Натомість журналіст Андрій Цаплієнко переконаний, що Пола Урі закатували до смерті. "Пол Урі, який перебував у них у полоні, помер від хвороб і стресу, - так заявили в "днр". Очевидно, доброволець не витримав методів допиту в бандитській псевдореспубліці", - написав він.

Водночас у ОРДО знову розкидаються звинуваченнями у бік Заходу. Виявляється, у смерті громадянина Британії винні не терористи, які тримали його в полоні, а його батьківщина, яка не стала вести перемовини з терористичною організацією "ДНР", відмовляючись легалізувати це псевдодержавне утворення.

"Зазначу, що міжнародні організації, а також офіційні представники Великобританії (у тому числі Форін Офіс, посольство в РФ, члени британського парламенту) були повідомлені про факт полону Пола Урі. Також на його прохання відповідна інформація була передана в іноземні ЗМІ. Однак жодної реакції від Великобританії не було", - цитує ТАСС заяву майбутньої фігурантки військового трибуналу Морозової.

Російська пропаганда завзято називає Пола Урі "британським найманцем"та "професійним військовим. який брав участь у конфліктах у Афганістані, Іраці, Лівії та Україні. "Він керував бойовими операціями, а також займався рекрутингом та навчанням найманців для збройних формувань України. Морозова уточнила, що Урі був узятий у полон у квітні під час спроби прориву через блокпост, контрольований військовослужбовцями "ДНР", - пише ТАСС.

Однак Пол Урі не воював і не мав жодного відношення до Сил оборони України. Загиблий британець був волонтером. "Пол не був солдатом. Він працював на одну з громадських організацій, яка допомагала постраждалим від війни", - зазначив народний депутат Олексій Гончаренко.

При цьому самі пропагандисти не вбачають жодного дисонансу між своїми твердженнями про участь вбитого Росією волонтера у численних військових конфліктах та тим "букетом" діагнозів, які йому приписує російська пропаганда. "Серед його діагнозів - інсулінозалежний діабет, ураження дихальної системи, нирок та низка захворювань серцево-судинної системи", - заявляють окупанти.

У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, - омбудсмен Лубінець

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:04

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без батьківського піклування, ворог примусово видав російські паспорти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав л...

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...