Через суд зобов'язали: САП відкрила кримінальну справу проти екс-генпрокурора Рябошапки

Руслан Рябошапка розповів, що йому стало відомо про відкриття провадження кілька днів тому.

Руслан Рябошапка. Фото: РБК.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура згідно з рішенням Вищого антикорупційного суду відкрила кримінальне провадження проти колишнього генерального прокурора Руслана Рябошапки, повідомляють Патріоти України.

Як заявили у САП, дані до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено за:

  • ст 366−1 (Декларування недостовірної інформації),
  • і ч.4 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної винагороди службовою особою) Кримінального кодексу.

Рябошапка розповів, що йому стало відомо про відкриття провадження кілька днів тому. «Мені відомо стільки, скільки і вам. Що було судове рішення і САП зобов’язали відкрити провадження. Спочатку вони (САП) відмовилися, а потім через суд зобов’язали. Це — типова процедура», — зазначив він.

Рябошапка також сказав, що не бачив заяви колишнього прокурора Генпрокуратури, за заявою якого відкрили провадження. На питання, де зараз перебуває екс-генпрокурор, він сказав, що не в Україні, а зі своєю сім'єю в Страсбурзі (Франція). Агентству Інтерфакс-Україна в САП уточнили, що про підозру Рябошапці поки не йдеться.

Джерело: LB.ua

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...