Через удар по "Охматдиту" МЗС Чехії викликало посла Росії: Змєєвському доручили передати у Кремль, що вони "сміття людства"

Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський

Глава Міністерства закордонних справ Чехії Ян Ліпавський передав через посла росіянам, що вони є "сміттям людства", бо бомблять дитячі лікарні. Про це повідомляє Seznam Zpravy у вівторок, 9 липня.

Очільник чеського МЗС розпорядився викликати посла Росії Александра Змєєвського після удару по дитячій лікарні Охматдит у Києві.

"Убивці, які нападають на дітей у лікарнях, - це сміття людства. Йому доручили передати це до Москви", - сказав міністр.

Змєєвський після виклику до МЗС Чехії повторив, що "це була не російська ракета, це була українська ракета", а зустріч у міністерстві минула "як завжди".

Російського посла вже втретє з початку року викликають до чеського МЗС: у лютому - у зв'язку зі смертю опозиціонера Олексія Навального, а на початку травня - через кібератаки на чеські установи та об'єкти критичної інфраструктури.

Нагадаємо, 8 липня росіяни завдали масованого удару по Україні. Однією з цілей стала лікарня Охматдит у Києві. У закладі загинуло двоє людей і 30 були поранені, серед них 10 дітей.

Рука Москви ще так міцна в наших судах? УПЦ МП виграла апеляцію щодо знесення храму-МАФу, незаконно поставленому біля фундаментів Десятинної церкви Києва за Януковича

понеділок, 7 жовтень 2024, 7:39

Північний апеляційний госпсуд Києва 1 жовтня задовольнив апеляцію УПЦ у справі про знесення "храму - МАФу" біля фундаменту Десятинної церкви та Національного музею історії України, поряд з Пейзажною алеєю у Шевченківському районі. Саме знесення відбуло...

"Нам потрібен діалог": Ситуація з українсько-польськими відносинами буде важливою частиною процесу євроатлантичної інтеграції, - Портников

понеділок, 7 жовтень 2024, 7:30

Потрібно вирішити питання з польсько-українськими відносинами щодо національної пам’яті в Європейському Союзі, а не поза ним. Таку думку висловив журналіст Віталій Портников у етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Нам потрібен діалог...