Через "утиски російської культури" і не тільки: У РФ викликали "на килим" італійського дипломата

У Міністерстві закордонних справ РФ звинуватили Італію в дискримінації російських виконавців й викликали італійського посла в Москві для відповідної розмови. Також Москва звинуватила Рим у військовій допомозі Україні, передають Патріоти України.

Як зазначає російський "Комерсант", йдеться про скасування концертів ряду російських виконавців в Італії. На початку лютого активісти організації Arts Against Aggression домоглися скасування концертів піаніста Дениса Мацуєва в Бергамо та Брешії. Крім того, вони вимагають скасування виступу оперної співачки Анни Нетребко в театрі Петрарки в Ареццо.

У заяві МЗС РФ зазначили, що російських артистів дискредитували за національною ознакою, і що це - неприпустима поведінка в контексті збереження "простору світової культури". "Ці рішення італійської влади, на жаль, свідчать про прояв тенденції до дискримінації діячів мистецтва Росії і звуження культурно-гуманітарних обмінів, що дисонує із заявами представників італійського керівництва про важливість збереження єдиного простору європейської та світової культури, неприпустимість зведення в ньому бар'єрів і огорож за національною ознакою", - цитує видання.

Також з послом провели "виховні" бесіди з приводу участі Італії в поставках "київському режиму озброєнь і військової техніки".

Довелося викликати підсилення: Українські прикордонники вступили в бій з російською ДРГ на Сумщині

четвер, 25 квітень 2024, 14:45

Українські прикордонники зіткнулися у бою з російською диверсійно-розвідувальною групою на Сумщині. Прикордонники виявили ворожу засідку з понад десятком диверсантів на одному з напрямків. Про це повідомили у Держприкордонслужбі. Під час стрілецького б...

"Ворог стогне від роботи артилерії ЗСУ": Братчук розповів про український плацдарм у Кринках

четвер, 25 квітень 2024, 14:30

Речник Української добровольчої армії Південь Сергій Братчук зазначив, що українські морські піхотинці мужньо тримають плацдарм на лівобережжі Дніпра. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Росіяни кожного дня нама...