Через власні міни: Російські військові підірвалися на Донбасі

Протягом останніх трьох діб через недбалість при мінуванні загинули четверо військовослужбовців російсько-окупаційних військ.

На Донбасі міни вже майже усюди... Фото: Рейтерс.

На Донбасі окупанти РФ знову підірвалися на своїх же мінах через хаотичне мінування територій, причому це несе загрозу не тільки бойовикам, але мирним жителям. Головне управлінні розвідки Міноборони України зафіксувало, що командування РФ нарощує обладнання позицій з'єднань і частин 1-го (Донецьк) і 2-го (Луганськ) АК ЗС РФ, передають Патріоти України.

"Зазначені позиції по всьому периметру їх розташування в авральному порядку обладнуються мінно-вибуховими загородженнями з використанням протитанкових і протипіхотних мін. Разом з тим поспішність дій противника з мінування території при відсутності взаємодії між підрозділами призводить до численних підривів російських військовослужбовців на власних мінах. Зокрема, протягом останніх трьох діб через недбалість при мінуванні загинули четверо військовослужбовців російсько-окупаційних військ. Крім того, через мінування територій в тилу окупанти РФ піддають серйозному ризику життя мирних жителів", - йдеться у повідомленні.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...