Через вогонь російських окупантів на Донбасі загинув український воїн, ще троє зазнали поранень, - штаб ООС

Один військовослужбовець Збройних сил України загинув, ще троє зазнали осколкових поранень унаслідок обстрілу з боку російських найманців на Донбасі. За минулу добу зафіксовано 8 порушень режиму "тиші". Від початку поточної доби суботи противник двічі відкривав вогонь, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресцентру штабу ООС.

"Унаслідок ворожого вогню один військовослужбовець Об'єднаних сил зазнав несумісного з життям вогнепального поранення, ще троє військовослужбовців зазнали осколкових поранень. Після надання першої медичної допомоги військових транспортували до лікувального закладу. Стан їхнього здоров'я середньої тяжкості", - сказано в ранковому зведенні.

Станом на 7:00 суботи, 11 вересня, зафіксовано 2 порушення режиму припинення вогню. Зокрема, в районі Новогнатівки противник застосував заборонені Мінськими домовленостями артилерійські системи калібру 122 мм. Поблизу Золотого-4 російські найманці вели вогонь із ручних протитанкових гранатометів, підствольних гранатометів і стрілецької зброї.

За минулу добу, 10 вересня, зафіксовано 8 порушень режиму припинення вогню.

У районі Попасної противник тричі вів вогонь з автоматичних станкових гранатометів і мінометів 120-го калібру. Також було обстріляно українські позиції біля Золотого-4 з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Поблизу Широкиного та Водяного російські найманці застосували гранатомети різних систем.

Крім того, на Луганщині та Донеччині зафіксовано проліт двох ворожих безпілотників типу "Орлан-10" із перетином лінії розмежування.

У штабі наголосили, що на ворожі обстріли українські захисники відкривали вогонь у відповідь.


Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...