Через вибух збитого дрона в Одесі у власному домі загинув син відомого вченого

Внаслідок падіння уламків збитого дрона в одному з передмість Одеси у ніч на 17 грудня загинув Дмитро Іваниця — син відомого вченого-мікробіолога, професора та проректора Одеського національного університету ім. Мечнікова Володимира Іваниці. Про це повідомляє Думська із посиланням на власного кореспондента, передають Патріоти України.

За даними видання, збитий дрон пробив дах, вибухнувши всередині будинку. В цей час Дмитро Іваниця відпочивав на дивані в одній з кімнат, де і загинув. Видання повідомляє, що він теж працював в університеті.

"Укрінформ" із посиланням на батька Дмитра Іваниці пише, що йому було 54 роки і останні вісім років він був учасником крішнаїтської громади.

Начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк, коментуючи масштабні руйнування внаслідок падіння уламків збитого шахеда, розповіла, що Shahed-136 несе бойову частину до 40 кілограмів та має легкозаймисте пальне.

За її словами, постраждалим, які перебували в епіцентрі події та потребували медичної допомоги, її надали, на місці працювали психологи.

Гуменюк підтвердила, що в оному з будинків був вибух, ударною хвилею пошкоджені ще багато будинків, а ламки розліталися на дуже велику відстань, тому виникли пожежі в кількох місцях. Вона зазначила, що загальна площа пожеж склала понад 400 квадратних метрів.

У Держслужюі з надзвичайних ситуацій повідомили, що наслідки ворожої атаки рятувальники ліквідовували понад чотири години. Зазначається, що були зруйновані три одноповерхові житлові будинки, два з яких палали. Крім того, було зруйноване та загорілось складське приміщення приватної спортивної установи.

Рятувальники також опублікували відео ліквідації наслідків падіння уламків безпілотників.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...