Через вибухи у Врбетіце: Чеські сенатори готуються оголосити імпічмент Земану

Члени комітету із закордонних справ, оборони і безпеки верхньої палати парламенту Чеської Республіки внесли в сенат постанову про імпічмент президенту країни Мілошу Земану. Як привід для відставки сенат називає його поведінку в ситуації, викликаної з атакою у Врбетіце. Про це на своїй сторінці в мікроблозі Twitter повідомив глава комітету Павло Фішер, передають Патріоти України.

Нагадаємо, що серія вибухів на складах зброї в моравському н.п. Врбетіце сталася в жовтні 2014 року. «Організована група сенаторів, яка сьогодні прийняла рішення про нездатність Мілоша Земана займати пост президента, носить назву Комітету у закордонних справах, оборони і безпеки Сенату парламенту Чехії», - написав Фішер.

Раніше стало відомо, що влада Чехії підготували запит до Російської Федерації, в якому вона зажадає компенсації за збиток від вибухів боєприпасів в селі Врбетіце в 2014 році. Підозрюваними в диверсії є співробітники російської розвідки. Тим часом, глава Міністерства охорони здоров'я Чехії Петро Аренберг подав у відставку. Він пробув на посаді лише півтора місяці. Попереднього міністра охорони здоров'я Чехії Яна Бланти звільнили після відмови купити російську вакцину.

Очільник МЗС Кемерон оцінив ймовірність відновлення дипломатичних відносин Британії з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 13:31

Міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон заявив, що у відносинах між Великою Британією та Росією більше «немає шляху назад». Про це він сказав у інтерв'ю Independent, передають Патріоти України. Журналістка запитала його, чи може Британія повер...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...