Через забій легенів було навіть дихати важко: Киянин, який вижив після наїзду технікою окупантів на його авто, одужує і збирає докази для Гааги

Чоловіка, авто якого на другий день повномасштабного вторгнення Росії, переїхали російські військові на броньованій техніці в Києві, виписали з лікарні. Іще щонайменше два місяці лікарі забороняють йому ставати на ноги. Тому зараз Леонід Михайлович набирається сил і разом з адвокатами збирає докази для Гааги, передають Патріоти України.

У Леоніда Михайловича зламані ліві рука та нога, забиті легені та ребра. Йому складно підніматися з ліжка. Та лікарі й не дозволяють цього поки робити. «Порівняно з тими днями, можна сказати, що нормально. Але однаково нога болить, рука болить», - розповідає чоловік.

Напередодні йому виповнилося 64. Але, каже, тепер свій день народження святкуватиме ще й 25 лютого. Він пригадує як уранці того дня виїхав із дому на столичній Оболоні, щоб заправити авто. Дорогою назад шукав, де купити хліба. Додому йому залишалося якихось півтора кілометра. На дорозі він спершу побачив БТР, а потім щось схоже на танк.

«Нечистий танк, але все одно башта, пушка, і внизу два кулемети. Чесно кажучи, у мене аж щось йокнуло всередині. Вони зі своєї смуги різко ліворуч пішли і просто на таран. Я вже почав тормозити, а потім на газ, вискочив на бордюр, думав проскочити. Але вони все рівно мене зачепили, вдарив зліва, потім відкотився і почав давити. Вже не пам’ятаю, 2-3 рази», - розказує чоловік.

А після цього поїхав. Леоніда Михайловича з авто вивільняли перехожі. Паралельно вони викликали на місце рятувальників та медиків. Після цього чоловік місяць провів у лікарні. Два тижні лежав у реанімації під кисневою маскою. Через забій легенів йому було складно дихати самому.

Відколи все сталося, минуло вже понад місяць. Автівка й досі стоїть на тому самому місці, вона розтрощена з усіх боків, і це авто - реальний доказ злочинів російських військових проти мирних людей в Україні.

Того дня російські військові захопили два автомобілі Збройних сил України і переодягнулися у форму українських військових. «Побачив, як БТР чи це бойова машина піхоти, переїхав. Він поїхав далі на Героїв Дніпра. Там оболонські гопніки вже в дворах той БТР дістали. А тут на цьому автомобілі, де стояла зенітна установка, було вбито двох диверсантів нашими військовими. Одна з них - російська жінка», - розповідає свідок подій Богдан.

Усі відео, фото і свідчення очевидців Леонід Михайлович разом із адвокатами збирає зараз докупи. Це докази, які вони згодом передадуть до Гааги. Він вірить, що кожен російський окупант буде покараний. А Україна обов'язково переможе.

Джерело: ТСН.ua

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...